Ved sedering og narkose

Dersom du har fått en time til operasjon, tannbehandling eller andre prosedyrer som krever sedasjon eller narkose, har du sannsynligvis fått beskjed om å levere kjæledyret ditt på formiddagen. Det er viktig at hunden eller katten møter fastende, det vil si at den ikke har fått mat og begrenset tilgang på vann samme dag som timen. Dyr som leveres inn til operasjon bør være rene, og hunder bør ha fått en god luftetur først.

Kaniner og gnagere må IKKE fastes før operasjon, disse dyrene skal ha mat som normalt. Det er viktig å huske å ta med høy til disse dyrene dersom de skal stalles opp noen timer på klinikken.

All narkose og sedering utgjør en risiko for dyret, men så lenge pasienten er frisk er risikoen minimal. Dyret undersøkes i forkant av operasjonen, og vi kan ta urin- og blodprøver som analyseres hos oss når vi trenger mer informasjon. Vi kan i tillegg supplere med ultralyd og røntgenundersøkelser. Husk å gi oss beskjed dersom kjæledyret ditt lider av en sykdom eller går på medisiner til daglig. Vi vil gjerne vite navnet på medisinen, styrke og doseringen til dyret ditt.

Når prosedyren er gjennomført, vil dyret ditt få våkne i stille og rolige omgivelser. Vi vil gjøre vårt beste for at kjæledyret ditt skal ha det bra til du kommer og henter.